فیلم برگزیده ما در بخش تجلی اراده ملی جشنواره بین المللی فیلم فجر
خبر به نقل از پایگاه اطلاع رسانی اتحادیه انجمن های اسلامی دانشجویان مستقل:
اختتامیه بخش تجلی اراده ملی سیویکمین جشنواره فیلم فجر با حضور حسینی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، سینماگران و مسئولان سینمایی کشور در تالار ایوان شمس برگزار شد و بیشترین جایزه ها از آن فیلم تنهای تنهای تنها ساخته احسان عبدیپور شد.
اتحادیه انجمن های اسلامی دانشجویان مستقل دانشگاههای سراسر کشور جایزه خود را به فیلم تنهای تنهای تنها ساخته احسان عبدی پور اهدا کرد.
رضایتی دبیر اتحادیه انجمنهای اسلامی دانشجویان مستقل پس از اهدای جایزه خود به احسان عبدیپور گفت: فیلم تنهای تنهای تنها روایت گر ایرانی است که دغدغههای ملت آن 34 سال مظلومانه در سینمای ایران سانسور شد و این فیلم از گفتن آنها خجالت نکشید و جا داشت که این فیلم در بخش بینالملل هم مورد توجه قرار می گرفت.
متن بیانیه هیئت داوران اتحادیه انجمن های اسلامی دانشجویان مستقل به شرح زیر است:
انقلاب اسلامی ایران یگانه منادی اسلام ناب محمدی در زمانهی حکومت نفس اماره است. سی و چهار سال پیش امام امت بنای انقلابی را نهاد که بنمایهی اصلی آن دگرگونی فرهنگی و تحولات انفسی آحاد امت بود. تداوم این حرکت مبارک منوط به پافشاری بر نقاط قوت و مزیتهای این حرکت مبارک میباشد؛ امری که رهبر فرزانه انقلاب در تمام مدت زعامت خویش بر این مهم تاکید داشتهاند. دغدغههایی از جنس فرهنگ که خواب را از چشمان مبارک ایشان ربوده است.
بیشک عرصهی سینما یکی از مقولات تاثیرگذار در فضای خطیر فرهنگی است. امری که مدیریت آن علاوه بر جهتدهی افکار عمومی و الگوسازی زندگی مبتنی بر دین در داخل کشور میتواند موجبات صدور انقلاب اسلامی ایران را فراهم سازد و دل دلبستگان به اسلام ناب محمدی را در سراسر گیتی شاد نماید که گزاره دوم؛ امروز و در زمانهی بیداری ملتهای مسلمان از اهم موضوعات نظام اسلامی است.
جشنواره فیلم فجر نمایانگر عملکرد یکساله سینمای کشور به مخاطبین است که گاهی مجالی برای خودنمایی و خودستایی جریانهایی بوده که کمترین قرابت را با گفتمان انقلاب پیر خمین داشته است و بر کسی پوشیده نیست که اصل قرابت گفتمانی علتالعلل شکلگیری جشنوارهای بوده که مزین به نام فجر گردیده است. اما بعد از عبور از دهه اول تولد این جشنواره، خروج قطار سینمای ایران از ریل انقلاب باعث دلسردی شیفتگان گفتمان انقلاب شده بود.
به یاری حضرت رب، جشنواره سی و یکم امتداد همان رویشی بوده که در جشنوارهی سیام شاهد آن بودهایم؛ حرمت حریم خانواده، جاری بودن روابط انسانی، گریز از تهرانیزه شدن، دارا بودن روح امید و نشاط و پر رنگ بودن نقش توکل از شاخصههایی بودهاند که در غالب آثار جشن سینمایی امسال مشهود بودهاند؛ که میتواند این نهال را قوت بخشد.
جنبش دانشجویی به عنوان دیدبان فرهنگی جامعه، با قضاوتهای سیاسی و اظهار نظرهای قبیلهای در پدیدههای فرهنگی از جمله عرصه مهم سینما و یا اینکه طومار یک فیلم را به دلیل انتقادی کوچک بپیچیم، مخالف است. اینکه تنها کسانی که در تشکیلات سینما صاحب عده و عده میباشند امکان بروز داشته باشند و کسانی که با وجود شایستگیهای فنی و محتوایی از شارلاتانیزم تبلیغاتی و رانتهای قبیلهای بیبهرهاند، کنار گذاشته شوند، شایستهی نظام اسلامی نمیباشد.
متاسفانه طی سال های گذشته شاهد آن بودیم که سینمای کشور دچار پدیده ی سانسور درونی شده بود. به این معنا که در طی بیست سال حتی یک فیلم در رابطه با انقلاب اسلامی ساخته نشد، شهیدان جبهه ی علمی انقلاب مغفول ماندند و هزار و یک غفلت دیگر! اما نکته ی محل تأمل اعتراض و پرچم داری عده ای نسبت به پدیده ی سانسور است که خود عامل این سانسوریسم شدند. در همین راستا اتحادیهی انجمن های اسلامی دانشجویان مستقل با توجه به مضامین عمیق اسلامی ـ ایرانی، جایگاه خانواده و نظام آموزشی، وجههی بینالمللی فیلم و ابعاد انقلابی، فیلم «تنهای تنهای تنها» را به عنوان فیلم منتخب خود معرفی می کند.
به هر سو جشنوارهی سی و یکم آغاز مسیری طولانی برای رسیدن به سینمای ملی ایران اسلامی است که باید تمام همّ و توجه مسئولین به حفظ و پرورش این فضا ـ که با میدان دادن به فیلمسازان جوان امکان پذیر است ـ معطوف باشد.
محمدامین مهدینژاد، سید مهدی موسوی، علی کرد و عطیه توسلی
25/11/1391
همچنین متن تقدیر نامه این اتحادیه از احسان عبدی پور به شرح زیر است:
بسمه تعالی
هنرمند گرامی جناب آقای احسان عبدیپور
سی و یکمین جشنواره بینالمللی فیلم فجر، تجلی حضور نسل جدید و جوان سینمای ایران بود. نسلی که همواره متهم به ضعف تکنیک و محتوا میشد. اما حضور کارگردانان جوان، پرشور و با انگیزهای چون جنابعالی، نوید سینمایی امیدوارکننده، آگاهیدهنده و بومی را میدهد که به دور از سیاهنماییهای مرسوم، با نقد و بیان صحیح دردهای جامعه، به دنبال مداوای آنها میگردد.
«تنهای تنهای تنها» که نمونهای از این سینمای بومی و اسلامی بود، با بیان مسئلهی مهمی چون انرژی هستهای و تأثیر آن بر جامعهی ایرانی در قالب ژانر فراموششدهی «کودک»، نشان داد که حساسترین موضوعات جامعه را نیز میتوان به سادهترین زبان ممکن بیان کرد و حتی درد و محرومیت مناطق همجوار نیروگاه اتمی را نیز به خوبی به تصویر کشید.
اتحادیه انجمنهای اسلامی دانشجویان مستقل دانشگاههای سراسر کشور با آرزوی سلامتی و توفیق روزافزون برای شما و همکاران محترمتان، امیدوار است در سالهای آتی مردم ایران شاهد سینمایی نزدیکتر به گفتمان انقلاب اسلامی باشند.
اتحادیه انجمنهای اسلامی دانشجویان مستقل
دانشگاههای سراسر کشور
بعدنوشت:
الف) متن این بیانیه بدون اشاره به فیلم تنهای تنهای تنها و با زبانی تندتر، بیست و سوم بهمن یعنی فردای اعلام برندگان بخش سودای سیمرغ و نگاه نو منتشر شده بود که در اینجا و برای اختتامیه تجلی اراده ملی تغییر پیدا کرد.
ب) این مطلب در رسانه ها:
1) سایت مستقل
2) خبرنامه دانشجویان ایران
متن نامه تحسین برانگیزه بارک الله به بچه های ما !
اقا آپ هستیم
به وبمون تشریف بیارید