شاگردان آوینی
تبیین اندیشهها و آراء متفکرانی که در قید حیات نیستند گاه همراه با افراط و تفریطهایی میشود که به مرور زمان اصل آن اندیشهها را نیز دچار تحریف میکند. در این میان مراجعه به آثار مکتوب به جای مانده از آن فرد، میزان و ملاک خوبی برای مقایسه بین آنچه که رسانهها از آن «انسان» به ما نشان دادهاند و آنچه که در عالم واقع وجود داشته است، میباشد.
سید مرتضی آوینی از جمله «انسان»هایی است که در زمان حیاتش از یک طرف مغضوب گروهی خاص بود و از طرف دیگر مورد حمایت گروه خاصی دیگر! اما بلافاصله بعد از شهادتش اوضاع فرق کرد و گروهی از آن مخالفان به دار و دسته موافقان پیوستند. براستی علت تغییر رویکرد برخی از آن مخالفان چه بود؟ چرا موافقان جدید آنچه را که جزو ضعفهای آوینی میدانستند پنهان کردند و در عوض برخی از نقاط مثبت او را آنچنان پر و بال دادند و گاه به نفع جریان خود مصادره کردند که گویی سالهاست آوینی را میشناسند و با او هم پیاله بودهاند!
به نظر اینکه چرا برخی از بزرگان در زمان حیاتشان شناخته شده نیستند و پس از مرگ معرفی میشوند، مسئلهی چندان عجیبی نیست. آوینی و امثال آوینی کسانی نبودند که به دنبال کسب نام و شهرت برای خودشان باشند اما اینکه آیا در زمان حیاتشان به درستی از ظرفیتهای آنها استفاده شده است یا نه مسئلهی دیگری است. نه تنها آوینی بلکه هر متفکر و اهل معرفت را باید آنگونه که بود، شناخت، به نسل جوان معرفی کرد و اندیشههای او را کاربردی نمود.
در این ویژهنامه که به مناسبت سالگرد شهادت سید شهیدان اهل قلم آماده شده است، از زوایای مختلف به بررسی زندگینامه و افکار آن شهید پرداختهایم. یادداشتها و گفتوگوهایی که در پیش رو دارید شاید در برخی از موارد اختلاف دیدگاههای خاصی با هم داشته باشند اما در حقیقت بیانکننده آن چیزهایی است که از نسل گذشته در مورد آوینی به «شاگردان جوان او» رسیده است.
پ.ن: این ویژه نامه که برای خبرنامه دانشجویان ایران آماده شده بود، از طریق هاست کویرنشین نیز قابل دسترسی است.
برای دریافت ویژه نامه بر روی لینک زیر کلیک نمایید.
ویژه نامه سید شهیدان اهل قلم
حجم: 1.98 مگابایت