کویرنشین

یادداشت های شخصی سید مهدی موسوی و معصومه علوی خواه

کویرنشین

یادداشت های شخصی سید مهدی موسوی و معصومه علوی خواه

روزانه ها

93/07/06

حس یک گلوله ی توپ عمل نکرده توی شن های کویر رو دارم که بعد از 27 سال چشیدن گرمای سوزان روز و سرمای استخوان سوز شب، منتظر یک انفجار بزرگ هست اما نه این انفجار رخ می دهد و نه کسی برای خنثی کردنش می آید. اینجا توی دل کویر، خطری برای آدم ها ندارم..

..:: کل روزنوشت های این وبلاگ ::..

بایگانی

تلاش رسانه‌های صهیونیستی و غرب برای نشان دادن چهره‌ای زشت از مسلمانان و ایجاد تنفر از اسلام، پس از ماجرای 11 سپتامبر 2001 وارد مرحله‌ی جدیدی شد. در این راه آمریکا با معرفی القاعده به عنوان الگویی از اسلام و ایجاد حس نفرت به آنان در تلاش بود که موجی از اسلام هراسی را در جهان ایجاد کرده و از گسترش اسلام در اروپا و آمریکا بکاهد. حربه‌ای که هر چند در بعضی از موارد ضربه‌های سنگینی وارد کرد اما در مجموع نتوانست از علاقه و گرایش جهانیان به اسلام جلوگیری کند.

موج گرایش به اسلام آنچنان دولتمردان غربی و صهیونیست‌ها را در فشار قرار داد که به ابزارهایی چون قرآن‌سوزی و توهین به پیامبر اسلام نیز متوسل شدند. حال در کنار این اقدامات، ساخت فیلم‌های سینمایی بسیاری چون سنگسار ثریا، 300، پرسپولیس، فتنه و... را هم بگذارید.

از آن طرف در بعضی از کشورهای منطقه خاورمیانه مثل عربستان، افغانستان، پاکستان، عراق و... وهابیون با اتخاذ سیاست‌های ویژه‌ای به موج اسلام‌هراسی در دنیا دامن زدند که از جمله اقدامات آنها می‌توان به فتاوای بعضا مضحک، عملیات انتحاری، تخریب آثار به‌جا مانده از دوران تشیع و... اشاره کرد.

آنچه که در این یادداشت کوتاه قصد داریم به آن بپردازیم چهره‌ای است که در اینترنت از مسلمانان به نمایش گذاشته می‌شود.

درست است که شرکت صهیونیستی گوگل نسبت به مسلمانان عناد دارد ولی موتورهای جست‌وجو هم از الگوریتم‌های خاصی برای ثبت اطلاعات سایت‌ها استفاده می‌کنند. اینکه ما با جست‌وجوی کلمه «عاشورا» تصاویر خوبی از محرم و عزاداری می‌بینیم اما کلمه‌ی «ashura» تصاویر خشونت‌باری از قمه‌زنی به ما نشان می‌دهد، بیشتر از آنکه توطئه موتورهای جست‌وجو باشد! عملیات ساده معرفی این کلمه به موتورهای جست‌وجو است.

وقتی جست‌وجویی در یک موتور جست‌وجوگر انجام می‌شود، کاربران در واقع نتیجه کار بخش‌های متفاوت این موتور را می بینند. موتور جست‌وجوگر قبلا پایگاه داده‌اش را آماده کرده است و این‌گونه نیست که درست در همان لحظه تمام وب را بگردد. بخش‌های مجزای یک موتور جست‌وجوگر عبارتند از:

Spider یا عنکبوت، Crawler یا خزنده، Indexer یا بایگانی‌کننده، Database یا پایگاه داده، Ranker یا سیستم رتبه‌بندی

فرض کنید افرادی که با شیعیان دشمنی دارند به طور گسترده کلمه «ashura» را در کنار تصاویر قمه‌زنی قرار دهند. موتورهای جست‌وجو توسط نرم‌افزارهای خود این تصاویر را با این کلمه ثبت می‌کنند. آنچه که به عملیات آنها قوت می‌دهد چند کار اشتباه ما است. اول آنکه در مطالبی که علیه این تصاویر منتشر می‌کنیم، خودمان این کلمه را در کنار تصاویر قمه‌زنی می‌گذاریم و محکوم می‌کنیم و ناخودآگاه این کلمه و تصویر را تایید می‌کنیم، دوم آنکه در جست‌وجوی این کلمه بر روی این تصاویر کلیک می‌کنیم و با این کار رتبه آن تصویر را بالاتر می‌بریم. پس اولین راه برای مقابله با این تصاویر اشتباه از عاشورا آن است که تصاویر صحیح را همزمان با کلیدواژه‌های فارسی و انگلیسی ثبت کنیم.

اما نکته‌ی بعدی آن است که موتورهای جست‌وجو به سمت نسل جدیدی از تکنولوژی می‌روند که عملیات جست‌وجو در آنها بسیار پیشرفته‌تر از آن چیزی است که در حال حاضر وجود دارد. این نسل جدید ابتدا توسط فیسبوک و با نام (Graph Search) معرفی شد که در آن افراد قادر هستند به‌طور مثال فیلم‌های مورد علاقه دوستان‌شان را پیدا کنند. شرکت گوگل نیز الگوریتم جدیدی را با نام مرغ مگس خوار یا Hummingbird معرفی کرده است که تمرکز آن بر روی ارائه پاسخ‌های مستقیم و درست، به سوالات و درخواست‌های پیچیده کاربران و مرتب کردن هوشمندانه نتایج است؛ در حالی که الگوریتم پیشین موتور جست‌وجوی گوگل، یعنی کافئین، بیشتر بر روی مرتب کردن نتایج بر اساس شاخص‌گذاری بهتر و سرعت بالاتر متمرکز بود.

نکته‌ی بسیار جالب آن است که نتایج جست‌وجویی که گوگل به افراد نشان می‌دهد با یکدیگر متفاوت است. این نتایج گاهی براساس علایق آن فرد و مواردی است که قبلا جست‌وجو کرده یا در صفحه‌ی اجتماعی خودش یا وبسایت شخصی‌اش نسبت به آن مطلبی منتشر کرده است.

همچنان که در ماه‌های اخیر جنبش‌هایی در جهت تثبیت "مرگ بر آمریکا" شکل گرفت نیاز است تا جنبش‌های دیگری برای پاک‌سازی فضای سایبری از اسلام‌هراسی صورت گیرد و شاید اولین کار جایگزین کردن تصاویر و مطالب درست برای کلیدواژه‌های فعلی است که ارائه دهنده چهره خشونت‌بار از تشیع هستند.

 

این مطلب در دیگر رسانه‏ها:

ـ خبرگزاری فارس

ـ خبرگزاری دانشجو

ـ عرش نیوز

ـ وبسایت ظهور

ـ باشگاه خبرنگاران جوان

ـ فرهنگ نیوز

ـ پایگاه جریان شناسی دیدبان


نظرات  (۵)

نظرات خصوصی پس از مطالعه توسط مدیر وبلاگ، حذف می شوند

سلام. قلمت پر توان (:
چرا اون مطلب «آدم ها» را دیگه ادامه ندادی؟
پاسخ:
سلام. سوژه ها زیاد هست. دنبال یه سوژه مناسب بودم. ادامه می دم.
سلام توی این اوج کاری چجوری وقت می کنی مطلب هم می نویسی؟ (((:
پاسخ:
سلام. جمعه این مطلب را نوشته بودم. یه روز نباید واسه خودمون باشیم؟ ((((:

سلام

فکر می کنم خیلی ها آشنایی کافی با این مسائل ندارند.

استفاده کردیم.

تشکر

یاحق

پاسخ:
سلام
ممنون.

همین الان که این کلمه رو سرچ کردم واقعا نتایج وحشتناکی اومد...

البته فکر نکنم در ایران همچین کارهایی انجام شود.

حداقل ما که ندیدیم....

سلام. بیبی که کوچک تر از اینه این حرف ها بزرگ بزرگ شما رو کامل درک کنه.

خیلی ممنون که این بار با قلم شیوا و روان خودتون ،به مسئله انزوای اسلام و دشمن هایش اشاره کردید.

حقیقتش من که میترسم تو اینترنت در این امور سرچ کنم ..اخه خودمان هم در لبه تیز این پرگاریم.بالقوه آماده که به انحراف بکشیم.

خدا رو شکر که در یک کشور شیعه نشین بدنیا آمده ایم. ولی ای کاش از تمام این سوز و گدازمون برای اسلام فقط ۳۱۳ تا مسلمان واقعی پیدامیشد.

 ما به این باور رسیدیم که دنیای آخر الزمان است.

به امید ظهور منتقم خون حسین(ع)

 

پاسخ:
سلام. خیلی هم حرف های ما بزرگ بزرگ نیست ها... ما کوچیک تر از اون هستیم که بخواهیم و بتونیم حرف های بزرگ بزرگ بزنیم. بحث موتورهای جست و جو که یک موضوع شخصی هست و یک کار تحقیقی هم قبلا در مورد آن داشتم برای درس ساختمان داده ها در دانشگاه که بودم.

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی